Radboud, Van harte gefeliciteerd!

Radboud Magazine, 1923-2023, 100 jaar in bloei, Nijmegen, april 2023 ‘Een aantal prominente alumni en bijzondere relaties is gevraagd een felicitatiegroet te brengen aan de jarige universiteit ‘die 100 jaar bestaat. Ik mocht ook een felicitatie schrijven wat ik deed onder de titel:  ‘Late vriendschap’.

Late vriendschap

Lang nadat ik de Nijmeegse Alma Mater had verlaten, vond ik mij eind jaren negentig weer terug tussen haar collegebanken. Bevangen door een oud verlangen, zat ik schouder aan schouder met jeugdige studenten en met ouderen die door eenzelfde late wijsbegeerte waren overvallen als ik. Naarmate de studie zich verdiepte, verdiepten zich de contacten in de wandelgangen. Ik leerde de praxis van kennis, snoof nieuwe vriendschap op die almaar beklijfde. Eens te meer dank ik de docenten met wie ik omgang kreeg, de jonge confraters en oudgedienden tussen wie ik opbloeide. Enkelen werden vrienden voor het leven.

Victor Vroomkoning, dichter
Dichter, pseudoniem van Walter van de Laar.
Studeerde Nederlands (1973-1978) en filosofie (1996-1998)
radbout_magaine.jpg
radboud_magazine_.jpg

Victor Vroomkoning Tachtig, Zijn mooiste gedichten/ Intiem bestaan, over de poëzie van Victor Vroomkoning Gebroken WitVrije ValParenOmmezienDodemontStapelenHet formaat van waterlandBij verstekVerloren spraakIJsbeerbestaanLippendienstOud zeerEcho van een echoKlein MuseumDe laatste dingenDe einders tegemoetOorlogsgeweld in OoijpolderMijn overbuurvrouw is een meeuwLevensbericht Wam de MoorHet Nijmegengevoel Langs brede rivierenOranjesingel 42 Het BenedenstadsliedIk wou dat ik een vogel wasViering 80ste verjaardag op 6 oktober 2018Vluchtelingen in de stadVroom, frivool, VileinIlja Leonard PfeijfferOmtrent VincentGelderlandDe 100 mooiste wielergedichtenVan Hugo Claus tot Ramsey NasrAvenueDe eerste eeuw van BoonDe Nederlandse poëzie in pocketformaatBoem Paukeslag!Tijd is niks, Plaats bestaatOlifant in BoaDe bruiloft van KanaSchijndel belicht en gedichtPoëzie & beeldenStadsdichters bijeenLuister - Rijk - KijkenArnhem-NijmegenAgenda 2007TransfiguratieVers verpaktVerstild Nijmegen, Agenda 2006Waar ik naar verlang vandaagHet liefste wat ik heb25 jaar Nederlandstalige poëzie 1980-2005Agenda 20051944 - Brabants Centrum - 2004Alles voor de liefdeNooit te vangen met haar eigen penNavel van ’t landSpiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst10 Jaar NijmegenprentDe geur van ieder seizoenHet is vandaag de datumDe mooiste sonnetten van Nederland en VlaanderenHoe wordt je halfopen mond gedichtRoute 65Het mooiste gedichtBr.O.Nr.Geen dag zonder liefdeInversZie de stille minuut van de roosGroesbeekOmmetje DukenburgEen proces in de hersenenKeer dan het getij en schrijf!Circuit des SouvenirsSchrijversportrettenDodemontStapelenHet formaat van waterlandBij verstekIJsbeerbestaanTurning TidesEen zucht als vluchtig eerbetoon